Ons fokbeleid

Van tijd tot tijd hebben wij een nestje pupjes, dat in onze huiskamer wordt opgevoed. We genieten hier iedere keer weer met volle teugen van.
Zodra de pupjes oud genoeg zijn en het weer het toelaat mogen ze een paar uurtjes per dag in de leefkuil in onze tuin spelen. Hier genieten ze overduidelijk van.
Onze pupjes zijn bekend met alle huiselijke geluiden, worden volop geknuffeld, hebben heel veel mensenhanden gezien/gevoeld en kinderen ontmoet alvorens zij vertrekken naar hun nieuwe baasje.
Ook proberen wij ze te wennen aan borstelen en maken een start met de zindelijkheidstraining.
De pupjes worden op deze wijze goed gesocialiseerd in één van de belangrijkste fasen van hun leven.

Onze pups worden afgegeven met een koopovereenkomst en krijgen een puppenpakket mee.
De pups worden 4 x ontwormd, worden officieel gechipt door de Raad van Beheer, hebben een EU paspoort, een stamboom met DNA profiel, hun eerste puppy enting en een gezondheidsverklaring.

De pups verlaten volgens de regels van de rasvereniging vanaf 8 weken het nest. Zij moeten wel eerst gevaccineerd zijn. Dit doen we niet met 6 maar na 7 weken omdat ze met 6 weken nog antistoffen van de moeder kunnen hebben en de enting dan niet aanslaat. Mocht het voor de nieuwe eigenaar niet uitkomen om de pup met 8 weken op te halen dan mag de pup uiteraard langer blijven. Wij genieten dan nog even verder.

Voor ons is het belangrijk dat onze beardies gezond oud worden en een open, vrij en vrolijk karakter hebben.
Heupen en ellebogen moeten vrij zijn van dysplasie (HD-A). Ook zijn wij voorstander van hoogwaardige voeding zoals bijvoorbeeld Purina ProPlan, Duck Uitmuntend etc. Onze beardies doen het hier uitstekend op.
Wij verzoeken de nieuwe eigenaren de pup het eerste jaar hoogwaardige puppenbrokken te voeren en daarna over te gaan op de volwassen brok. Zeker voor de eerste anderhalf jaar van het leven van een hond is compleet voer uiterst belangrijk omdat dan de spieren, botten etc. gevormd worden. Uit onderzoek is gebleken dat rauwvoer (barfen) in die periode een groot risico vormt.

Wij doen zeer beslist niet aan karaktertesten omdat uit eigen ervaring gebleken is dat deze niet klopt. Wij kunnen niet bepalen hoe de leefsituatie en het karakter van de nieuwe eigenaar is. Een puppenkoper mag bij ons zelf op volgorde van aanmelding een pup uitkiezen. Belangrijk is om op het gevoel af te gaan. Tot op heden klopte dit perfect. De opvoeding bepaalt voor een groot deel hoe uw beardie wordt. Van nature hebben ze al een lief en zacht karakter.

Uiteraard heeft iedere pupeigenaar de mogelijkheid om met zijn/haar gezin de pup regelmatig te bezoeken en mee te groeien met de pup totdat hij/zij met de nieuwe baas/bazin meegaat. Mede hierdoor zijn alle puppen uitstekend gesocialiseerd en dol op knuffelen. Wij geven daarom toekomstige baasjes de gelegenheid om, zodra de puppen oud genoeg zijn om bezoek te ontvangen, hun pupje te bezoeken. Ook houden we regelmatig terugkomdagen zodat alle baasjes en bazinnetjes met hun Winsdale beardie elkaar kunnen ontmoeten en wij ons kroost weer eens kunnen knuffelen.

Een persoonlijk kennismakingsgesprek behoort tot de procedure om in aanmerking te komen voor een pup uit onze kennel, want:

U bent op zoek naar een betrouwbare fokker en wij zijn op zoek naar een goed adres voor onze pups.

Voor ons is interesse in tentoonstellingen niet belangrijk.
Wat voor ons wel belangrijk is: heeft u voldoende tijd om uw speelse pup op te voeden en kunt u voor de toekomst een goed huis bieden.

Van onze kant uit bieden wij een levenslange begeleiding van uw beardie. En mocht in u in geval van echte nood geen oppas in uw vakantie hebben dan is het, tenzij we een loopse teef of nest hebben of zelf vakantieplannen/showafspraken, mogelijk dat hij/zij bij ons logeert. Uiteraard in overleg en mits we plaats hebben en onze gezondheid het toelaat.

Om onrust onder onze eigen beardies te voorkomen is het voor ons niet mogelijk om meer dan 2 logees tegelijk te hebben.
Al onze honden en eventuele logees leven bij ons in huis, (over)bevolken de bank en slapen graag in bed.

De prijs van een Winsdale pup is volgens adviesprijs Euro 1.200,= . Indien de pup u aanstaat en u besluit deze te kopen verzoeken wij u Euro 150,= reserveringskosten over te maken op (ING) rekeningnr NL30 INGB 0003762692 ten name van J.M. Bijster-van Winsen. Dit bedrag wordt later van de prijs afgetrokken en dient ter bescherming van u en ons.

Spreekt bovenstaande u aan en heeft u interesse in een Winsdale pup, neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op:
Joke Bijster-van Winsen 0318-300008 of 06 49341157.


 


© Joke Bijster-van Winsen